Прикарпаття налагоджує співпрацю із Королівством Норвегії


Сьогодні у посольстві Королівства Норвегії в Україні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб та Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен провели зустріч, на якій обговорили шляхи взаємовигідної співпраці.

Сергій Басараб поінформував дипломата про інвестиційний клімат на Прикарпатті, розповів про соціально-економічну ситуацію в нашій області, акцентував увагу співрозмовника на необхідності обміном досвіду щодо розвитку малого і середнього бізнесу, про співпрацю в гуманітарній сфері.

Сторони говорили і про успішну реалізацію українсько-норвезького проекту за участі Університету Нурланда (Норвегія, м. Бодо), Міжнародного фонду соціальної адаптації (Україна, м. Київ), Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Мовилося також про необхідність

проведення спільних наукових конференцій, стажування студентів та аспірантів, можливості реалізації програм подвійних дипломів, наукової співпраці у сфері бізнесу, адміністрування, інновацій, екології тощо.

За словами Сергія Басараба, реалізація даного проекту для Івано-Франківської області є досить важливою. Адже саме в його рамках в університеті здійснюється перепідготовка військовослужбовців, звільнених у запас, а також членів їх сімей з метою соціальної адаптації цієї категорії населення та її інтеграції в економіку області. Це сприяє вирішенню проблеми безробіття, знижує соціальну напругу в регіоні, допомагає започаткувати власний бізнес. «Не менш важливим є і другий напрямок українсько-норвезького проекту, який передбачає реалізацію програм підвищення кваліфікації державних службовців з урахуванням передового світового досвіду, - наголосив посадовець ОДА. - Такі програми буде втілено вже у 2015 році і кошти на їх реалізацію, як і для програм соціальної адаптації військовослужбовців, надасть Уряд Норвегії».

На запрошення першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Басараба 7 травня 2015 року Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії  в Україні Йон Елведал Фредріксен відвідає Прикарпаття.