Прикарпаття проведе спільних конкурс ініціатив з Львівщиною


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущином. Участь у розмові також взяли заступник голови обласної ради Сергій Басараб та виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" Галина Литвин.

Сторони обговорили реалізацію проекту "Карпатська мережа регіонального розвитку", який буде впроваджуватися упродовж двох років на території чотирьох областей України: Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької, пише прес-служба облради.

В ході зустрічі також йшлося про новий конкурс ініціатив місцевих карпатських громад, який матиме міжобласний характер. Його учасниками зможуть бути органи місцевого самоврядування та інституції громадянського суспільства. Пріоритетами конкурсу визначено транскордонне співробітництво, збереження та популяризація історико-культурної і природної спадщини,  розвиток інформаційно-комунікаційних технологій.

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили перспективи участі громадських об’єднань і місцевих громад у Програмах транскордонного співробітництва "Румунія-Україна 2014-2020" та "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020".