Прикарпаття втратило ще одного демобілізованого воїна АТО


Вчора відійшов у вічність демобілізований боєць батальйону Луганськ-1, житель міста Долина Руслан Татарченко.

Про це в мережі Фейсбук повідомила волонтерка Olesya Dolynska.

"Це його блокпост (не пам"ятаю номера, нажаль...) у складі чотирьох бійців на Бахмудській трасі пару місяців не могли покорити окупанти! За документами - підкріплення і харчі їм поступали регулярно. За фактом - ні підкріплення, ні продуктів їм не привозили взагалі! А коли прийшли "наші" - то Героїв дуже щиро "нагородили" : змусили пройти позорну перевірку на детекторі брехні! За те,що не приховали, що там було насправді... Потім була довга оборона Станиці Луганської. Інфаркт. Госпіталь МВС у Києві. Безгрошів"я... Та боронити Україну Він пішов добровільно, то вже пізніше потрапив в Луганськ-1. А кому потрібні добровольці? ", - написала жінка.

Ні на нормальне обстеження, ні - тим більше - на операцію воїн фінансів не знайшов. Прийняв рішення покластися на волю Божу...

Весною аспірантка з Словаччини Луція Ваврова, котра на Прикарпатті "проходила практику" по соціології, знімала в Долині документальний фільм "про участь добровольців у боротьбі з раССєйською окупацією". І в волонтерському осередку мали вони з Русланом дуже довгу і емоційну бесіду на тему політики.

"Так от вам думка Татарченка щодо подальшої долі України: дайте нам спокій, бо ваш Євросоюз - це є унія, і це така ж залежність, як і СНД, а ми самі розберемося, як нам в Україні далі жити!...", - сказав тоді боєць.

Часто їздив до побратимів у Станицю, повернувся може з тиждень тому...

"А пару днів назад -вже дома- його "обібрали" ті, кого вважав друзями. От серце того всього і не витримало... Кажуть, це була вже третя його війна. Не остання. Бо і на "тому світі" буде продовжувати свою боротьбу...", - розповіла волонтер.

Похорон завтра, 27 вересня, в 14 год, місто Долина, Івано-Франківська область.

Нагадаємо, 23 вересня в зоні АТО загинув ще один прикарпатець Степан Уханський