Приміський Угринів обслуговуватиме підстанція франківської швидкої допомоги


Сьогодні, 11 січня напередодні сесії облради в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Окрім питання про обласний бюджет та положення про постійні комісії депутати розглянули листи, що надійшли до комісії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, звернення сільського голови Угриніва Мирослава Вівчаренка щодо медичного обслуговування жителя села Угринів підстанцією швидкої медичної допомоги в мікрорайоні Пасічна.

За словами війта, швидка допомога не приїжджає в село, якщо диспетчеру не запропонувати 200 гривень. Вівчаренко зізнався, що неодноразово так і робив.

Натомість директор департаменту охорони здоров'я Мирон Матейко розповів, що ще за минулого мера розглядалося це питання. Тоді присутні дійшли згоди, що до кінця 2015 року село повинна обслуговувати швидка допомога Івано-Франківська.

Головний лікар КП "Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Похмурський, зауважив, що для них важливо тільки в який заклад вести хворого,а не куди саме – в район чи область.

Подискутувавши, голова комісії доручив за місяць вирішити цю проблему і обслуговувати жителів Угринова.