Рада двічі відмовилась працювати до “повного розгляду” судової реформи


Рада двічі не підтримала пропозицію спікера Андрія Парубія продовжити роботу 20 вересня до завершення розгляду законопроекту «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів», який входить до пакету судової реформи.

Відповідну пропозицію з першого разу підтримав лише 171 парламентарій, при наступному голосуванні на її підтримку набралося 179 із мінімально необхідних 226 голосів, пише Укрінформ.

Станом на 17 год 20 хв. депутати завершили розгляд поправок до Господарського процесуального кодексу і взялися до розгляду поправок до Цивільного процесуального кодексу.

Нагадаємо, 19 вересня народні депутати розглянули 1110 з 4383 поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів", який входить до пакету судової реформи.

Під час розгляду 19 вересня депутати не підтримали жодну з поправок, які також не були підтримані профільним комітетом. При голосуванні "за" було менше сотні народних обранців. Більше половини робочих місць у сесійній залі були порожні.