Рятувальники навчають юних прикарпатців дотримуватись правил безпеки під час відпочинку


Тривають зустрічі юних відпочивальників із працівниками управління ДСНС в області, які відбуваються у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

У невимушеній атмосфері діти ознайомлюються із діяльністю рятувальників, причинами і наслідками різних нештатних ситуацій, пригадують правила безпечної поведінки, яких необхідно дотримуватися у побуті та під час відпочинку – в лісі чи біля водойм. Також діти мають нагоду дізнатися про будову і технічні можливості пожежного автомобіля, побачити спеціальний одяг та спорядження, яке використовують працівники «Народної служби порятунку 101». Найцікавішим зазвичай буває конкурс на швидкість одягання одягу пожежника-рятувальника, під час якого можна не тільки продемонструвати справність, а й відчути себе справжнім рятувальником.

Загалом такі заходи у рамках проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулися у дитячих закладах літнього відпочинку та оздоровлення «Верховина», «Веселкова країна» та «Перлина Прикарпаття».