Щоб транспорт не сходив з маршрутів: У Франківську придбають систему проти обледеніння


У Івано-Франківську планують придбати систему проти обледеніння контактної мережі та додатково відремонтують два тролейбуси.

Про це повідомив директор ДКП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. За його словами, у рамках підготовки до зими провели обстеження контактної мережі, відремонтували чотири проблемні ділянки та замінили чотири опори. Два тролейбуси пройшли середній ремонт відповідно до плану і ще два на підприємстві відремонтують додатково, пише ЗК.

Загалом з 54 тролейбусів до роботи готові 46, а також всі чотири автобуси. «Електроавтотранс» закупив 78 нових шин, 28 гальмівних барабанів, 20 обігрівачів та 205 метрів ущільнювача для дверей, які встановлюватимуть на старі тролейбуси, і 10 тисяч вуглевих вставок на головки струмоприймачів.

До речі, для забезпечення належної роботи тролейбусів взимку в Івано-Франківську планують придбати систему проти обледеніння контактної мережі. За словами В. Голутяка, фахівці підприємства уже знайшли білоруський аналог такої системи орієнтовною вартістю 250-300 тис. грн.

Серед проблем керівник «Електроавтотрансу» назвав необхідність перенесення розворотного кільця на кінцевій зупинці «фірма «Барва» тролейбусного маршруту №4. А через неналежний стан окремих ділянок проїжджих частин під час минулого снігопаду керівництво підприємства вирішило не ризикувати і тимчасово не випускати на лінії вісім недавно придбаних вживаних тролейбусів надвеликого класу «МАН».

«Та йде зима! То що, не будете їх випускати цілу зиму? В Зальцбургу також сніг падав. Може, трохи інакше прибирали, але ж не може бути такого, що цілу зиму вони стоятимуть, бо їх шкода», – обурився міський голова Руслан Марцінків і розповів, що минулої неділі 40 хвилин простояв на зупинці, не дочекався тролейбуса і сів у автобус 22-го маршруту. «Таке враження, що «Корида Транс» вам доплачує, щоб тролейбуси не їздили», – сказав мер.

В. Голутяк визнав, що у неділю під час снігопаду з роботою тролейбусів «були проблеми», і запевнив, що цього тижня комфортабельні «МАНи», які дуже сподобалися іванофранківцям, повернуться на маршрути.