Секрет популярності органічних продуктів


Сьогодні в багатьох супермаркетах можна купити фермерські продукти, популярність яких з кожним днем ​​стрімко збільшується. Зростає і кількість господарств, які вирощують продукцію на основі органічних методів, оскільки багато українців вже встигли захопитися глобальною тенденцією вживання здорової їжі.

«Органічний» не завжди означає «натуральний». Насправді, не існує юридичного визначення того, чим є «натуральні» продукти харчування. Однак харчова промисловість досить часто використовує цей термін, щоб підкреслити мінімальність обробки готової їжі і відсутність в ній консервантів. Натуральні продукти повинні включати в себе інгредієнти, вироблені природою, а не людиною, тому далеко не всі натуральні продукти є органічними, які повинні відповідати певному набору стандартів.

Чому органічна їжа така популярна

Всім відомо, що краще їсти більше фруктів і овочів, але навіщо щодня з'їдати яблуко, якщо воно напхане шкідливими речовинами? У цьому сенсі, органічні продукти здоровіше не тільки для нас, але і для всієї нашої екосистеми. За оцінками вчених онкологів 85% ракових захворювань виникають з вини таких токсинів, як пестициди, а не за причиною генетики.

Поточні дослідження також підтверджують, що органічне землеробство ідеально для навколишнього середовища, оскільки споживає менше води, мінімізує ерозію ґрунту, зберігає різноманітність сільськогосподарських культур і збільшує рівень поживних речовин в вирощених продуктах. У зв'язку з цим можна виділити кілька причин зростаючої популярності біопродуктів.

Головні секрети

1. Більш здорові

Посадка органічних продуктів, як правило, супроводжується внесенням органічних добрив безпечних для грунту. Вони роблять його більш родючим і забезпечують рослини під час росту харчуванням, збагаченим усіма необхідними елементами. Їжа, вирощена органічними методами, більш смачна і містить велику кількість поживних речовин.

2. Натуральний смак

Фахівці відзначають, що завдяки особливому способу вирощування органічні продукти можуть містити натуральні інгредієнти, що дозволяють зберегти їх оригінальний смак. Оскільки біопродукти вирощуються в екологічно чистому середовищі, вони допомагають ефективно протистояти спалахам таких захворювань, як грип.

3. Мінімум хімічних речовин

У всіх видах органічної їжі зазвичай міститься невелика кількість хімічних речовин, що зводить до мінімуму шкоду для людського організму. При вирощуванні біопродуктів обмежується застосування хімічних речовин і повністю забороняється використання ГМО, що гарантує безпеку продуктів харчування, отриманих органічним способом.

4. Захист життєздатності грунту

Сьогодні деградація і забруднення грунту стає все більш серйозною проблемою, несвоєчасне вирішення якої може обернутися зникненням місць для вирощування продовольства. Органічне землеробство захищає ґрунт і підтримує його життєздатність.

Купити органічні овочі та фрукти, м’ясо та молочні продукти, та ще багато-багато інших товарів можна легко в інтернет-сервісі FermerGreen, де продукти завжди свіжі та корисні. І пам’ятайте: будь-яка дієта, збагачена зеленню, овочами і фруктами, корисна для здоров'я, особливо, якщо вони вирощені органічним способом.