Сім причин, через які люди прокидаються серед ночі


Часто серед ночі ви можете прокинутися через зовсім невідомі вам причини. Можливо, це відбувається через те, що вам некомфортно спати, ви переїдаєте або ж вибрали неправильну позу для сну.

Проте варто хвилюватися, коли це відбувається часто, пише headinsider.net.

1. Температура приміщення

Для повноцінного сну необхідно трошки охолодити приміщення перед сном до 18-22 градусів. Коли у кімнаті надто жарко чи надто холодно – то це призведе до нічних пробуджень.

2. Вік та процеси старіння

З віком у людей зменшується сон, а також тривалість глибокого сну. Відповідно, таку людину досить легко розбудити навіть шум з вулиці.

3. Ніктурія

Ймовірно, ви прокидаєтеся через те, що вам важко контролювати сечовиділення. Вночі організм сам будить і сповіщає про потребу піти до ванної кімнати.

4. Апное

Під час сну організм може прокинутися через тимчасове припинення дихання (апное). До лікаря слід звернутися, якщо ви страждаєте на біль у грудній клітині та сухість в роті під час пробудження.

5. Депресія або розлад

Тривога може завадити міцному сну. Щоб уникнути цього попрацюйте над цим перед сном, якщо ж не виходить – зверніться до фахівця.

6. Алкоголь

Якщо вживаєте алкоголь вночі, то не варто очікувати, що сон вдасться міцним. Все тому, що цей напій призводить до найшвидшого введення організму у глибокий сон, проте це швидко минає.

7. Синдром неспокійних ніг

Час звернутися до фахівця в тому випадку, якщо у вас виникає гостре бажання поворушити нижніми кінцівками.