Суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області за рік поклав на рахунок в банку 170 тис гривень


З 1 грудня відповідно до постанови Кабінету міністрів в Україні почалася люстраційна перевірка всіх суддів. Тож судді різних інстанцій Івано-Франківської області подають документи на перевірку згідно із Законом України "Про очищення влади".

У зв'язку з цим на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції в розділі "Очищення влади в Україні" оприлюднений список діючих чиновників, що проходять перевірку, який щодня поповнюється новими особами. Серед них є чимало прикарпатських вершителів правосуддя, інформує кореспондент «Бліц-Інфо».

Згідно наказу особам, які підлягають перевірці в десятиденний строк з дня початку її проведення необхідно подати власноручно написану заяву за визначеною формою про проведення перевірки. Також додається декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, складену за формою згідно з Законом України «Про засади запобігання та протидії корупції» за 2013 рік.

Так, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Горблянський Ярослав Дмитрович у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік вказав, що сума його доходів за рік склала 286 034 тис гривень, з них 269 684 тис гривень заробітна плата судді. Сукупний дохід дружини Горблянського у 2013 році склала виключно заробітна плата що становить 48 758 тис гривні.

16 350 тис гривень отримав суддя Горблянський в якості дивідендів та процентів.

У власності Ярослава Дмитровича знаходиться житловий будинок площею 61,9 Квм, квартира площею 111 Квм і два гаражі площею 36 Квм і 22,6 Квм. Окрім цього, дружина Горблянського є власником квартири площею 81 Квм.

В розділі про транспортні засоби у декларації суддя зазначив автівку Ауді А-6 2003 року випуску.

За даними декларації на рахунку у банку в Ярослава Горблянського 175 709 тис гривень, 170 000 тис з яких було вкладено у звітному році.