"Свобода" вимагає припинити політичні репресії проти добровольців


Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оприлюднило заяву в якій вимагає припинити політичні репресії та притягнути до відповідальності тих, хто порушує закон із метою зведення політичних рахунків.

Як йдеться в заяві, упродовж останніх днів співробітники силових структур вдалися до кричущого беззаконня: викрали низку добровольців ‒ учасників московсько-української війни. Працівники правоохоронних органів при цьому грубо порушували вимоги кримінально-процесуального законодавства.  Після цього добровольців було заарештовано, деяких із них ‒ без права внесення застави.

"Те ж саме стосується іноземних добровольців: спершу вони воювали на боці України, а тепер влада "віддячує" їм арештами та незаконними депортаціями. У той час, коли пособники московських окупантів спокійно ходять українськими містами, очолюють корупційні схеми й навіть засідають у нашому парламенті та місцевих радах ‒ правоохоронці влаштували справжнє полювання на добровольців. Вочевидь, саме їх, а не московських агресорів та промосковську "п'яту колону" в Україні нинішня влада вважає своїми ворогами", - зазначають на сайті партії

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" констатує, що тут є беззаперечні факти політичних переслідувань.

"Практика зведення політичних рахунків із використанням силових структур є улюбленим прийомом боротьби нинішньої влади з опонентами. Свободівці знають це на власному досвіді, адже постійно перебувають під репресивними тиском. Так само розправлявся з опозицією і режим Януковича. Силові структури повинні бути поза політикою та зобов'язані суворо дотримуватися у своїй діяльності вимог Конституції та законів України", - впевнені свободівці.