Територію поблизу франківського озера віддали під забудову


Відкоригований генеральний план міста передбачає забудову частини території поблизу міського озера.

Про це йдеться в оприлюднених результатах розгляду пропозицій громадськості до проекту коригування генерального плану, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради).

Мова йде про конфліктну територію біля міського озера, зі сторони вулиць Південний бульвар – Ленкавського – Гурика, яка перебуває у комунальній власності. Хоча частина її до березня 2015 року була в оренді в підприємця Ріяфета Гасімова. Іншу частину до 2017 – орендує фірма «Гаразд Україна».   Забудувати рекреаційну зону має намір будівельна компанія «ВАМБУД».

Як зазначається на сайті департаменту містобудування та архітектури, фізична особа подала заперечення щодо зміни функціонального призначення земельної ділянки в межах вулиць Ленкавського – Кривоноса – Биха – Південний бульвар – Гурика – міське озеро з територій зелених насаджень загального користування на території житлової забудови.

За результатами розгляду, більшістю голосів прийнято рішення про часткове врахування поданих пропозицій.

Зокрема, перша лінія від вул. Р. Гурика та частково територія зі сторони вулиці Ленкавського та садового товариства «За мир» передбачається територіями багатоповерхової житлової забудови, зі спорудженням площинних та об’ємних спортивних та відпочинкових споруд, що складатиме орієнтовно 1/5 території. Решта ділянки (4/5) залишається територіями зелених насаджень загального користування та підлягають впорядкуванню.

Нагадаємо, наприкінці березня, міський голова Віктор Анушкевичус ініціював толоку з прибирання території поблизу міського озера, аргументуючи це тим, що це буде одним із способів недопущення забудови рекреаційної зони.

До слова, питання розглядалося департаментом містобудування та архітектури спільно з ДІПМ «Містопроект», результати обговорення оприлюднені на початку квітня цього року.