У Долині батько і син намагалися викрасти нафту з підприємства


Працівниками управління захисту економіки спільно з місцевими правоохоронцями, в ході проведення заходів з протидії правопорушенням у паливно-енергетичному комплексі, на території тракторної колони нафтогазо-видобувного управління "Долинанафтогаз", що в місті Долина, 23 вересня виявлено "на гарячому" факт розкрадання нафти.

Проведеними заходами правоохоронці встановили осіб зловмисників. Ними виявились працівник цього підприємства, житель одного із сіл району, який до злочинного ремесла залучив і свого сина.

Як з’ясувалося, попередньо домовившись, син заїхав на територію заводу своїм автомобілем та, скориставшись тим, що за їхніми діями ніхто не спостерігає, на їх думку, з допомогою електронасосної установки розпочали перекачку нафти з цистерни підприємства до ємкості (бочки), котра знаходилася в їхньому мікроавтобусі. При цьому їх застали працівники поліції. 

Підозрюваних затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання судом міри запобіжного заходу. 
Викрадені нафтопродукти вилучені та направлені на проведення експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводиться слідство.