У Франківську провели тренінг з надання першої медичної допомоги


В міській поліклініці №5» розпочали серію тренінгів для працівників закладу, і не тільки, з надання невідкладної медичної допомоги.

На запрошення керівництва інструктори з КЗ «ІФО клінічний ЦЕМД та МК» підготували курс занять тривалістю по 3 години з поетапним теоретичним навчанням та відпрацюванням практичних навичок на муляжах.

Така необхідність виникла у зв'язку із характером локації закладу, адже в районі вокзалів перебуває багато мешканців міста, гостей міста, і осіб різних соціальних, і не зовсім, категорій; постійним оновленням протоколів надання екстреної медичної допомоги з постійним їх удосконаленням; бажанням відновити знання та, за можливості, довести їх до автоматизму, адже у невідкладних ситуаціях при загрозі життю важлива кожна секунда.

Заняття проводяться за бригадним принципом, по 10-12 осіб з числа як медичних так і немедичних працівників, адже необхідність у наданні невідкладної медичної допомоги може виникати в любий момент, у тому числі і за межами перебування лікувального закладу. П

риємним і відрадним було те, що  представники з ЗМІ навіть після проведення своєї основної роботи, з виключеними камерами і мікрофонами, залишились для того, щоб навчитись надавати невідкладну допомогу. 

До навчання навіть долучились деякі відвідувачі закладу.

Наступне заняття буде проведено в четвер, 10 серпня, о 10.00.