У Франківську стартує новий соціальний проект. Цього разу - для любителів кіно


Сьогодні, 29 серпня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з нагоди запуску культурного кіно-проекту «Кіноклуб на Парковій».

Сьомого вересня в Івано-Франківську розпочинає роботу культурний кінопроект «Кіноклуб на Парковій», який реалізовує Громадська організація «Кінороби» за підтримки місцевої пекарні «Пекарський» та міського голови Руслана Марцінківа.

«Кіноклуб на Парковій» буде розташований за адресою вулиця Паркова 2, в приміщенні пекарні «Пекарський». Він об’єднає любителів зі сфери кіно, а також тих, хто цікавиться кіновиробництвом, сторітелінгом. Починаючи з сьомого вересня, щочетверга з 19:00 до 21:00 мешканці навколишніх мікрорайонів безкоштовно матимуть змогу переглядати найкращі світові короткометражні фільми, а також навчатися сценарного мистецтва за методикою, по якій були створені «Зоряні Війни», «Термінатор 2», «Матриця», «Титанік» та майже всі популярні глядацькі кінокартини.

В кіноклубу є чітка місія, та декілька завдань: по-перше, це показати франківцям, що кіно хоча і дуже складне у виробництві, зате підйомна справа. Також надати освіту всім бажаючим та новачкам у сфері кіновиробництва, бо, як відомо, останніми роками Україна почала інвестувати гроші у відновлення вітчизняного кінематографу. По-третє, організатори переконані, що важливо виходити з культурними подіями за межі центральної частини міста в периферії, адже саме там і проживають більшу частину свого життя франківці.

«Окрім показу короткометражних фільмів буде відбуватися розбір складових елементів сценарію. Люди, які мають відношення до кіноіндустрії знають, що хороший сценарій фільму будується не просто так. У ньому є певні точки, вузли, моменти, які потрібно відтворити задля вдалого сприйняття продукту. Для того і розроблена структура сценарію. Кінорозбір створить певне підґрунтя для тих, хто хоче займатись фільммейкінгом, адже, щоб зняти кіно чи навіть звичайний ролик, потрібно спочатку написати сценарій», - розповідає кінознавець та співорганізатор проекту Ярослав Кондратов.

Координатор проекту Оксана Крецул підкреслює : «Це ідея розвитку різних куточків міста для об’єднання однодумців, приємного проведення часу за переглядом цікавих фільмів, а також – навчання. Івано-Франківськ славиться багатьма прекрасними закладами, але практично всі вони сконцентровані в центральній частині міста і тому не кожен бажаючий має можливість туди потрапити. «Кіноклуб на Парковій» - це наш пілотний проект. Сподіваємось, що містянам сподобається його відвідувати, і це слугуватиме стимулом, щоб масштабувати проект і на інші райони міста».