У Франківську знову говорили про будівництво на Валах


Сьогодні, 27 вересня в міськраді повинно було відбутися засідання громадської ради. Однак із 35 чоловік прийшли тільки 13. Відтак засідання визнали непровочинним.

Секретар громадської ради зауважив, що на засідання запросили представників ініціативної групи зі збереження Валів, адже планувалося обговорити важливе питання. Втім він запропонував все ж поговорити, щоб можливо на наступних зборах обговорити та надати рекомендації міському голові, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Наше місто потрібно не забудовувати, а розбудовувати. А то ж тільки якийсь вільний скверик, і вже йде будова», - наголосив Сергій Чирва.

Він розповів, що зараз активісти збирають підписи, щоб провести громадські слухання. Мовляв, ніхто незнає, як, хто та коли передав «Казку» церкві під будівництво.

Активістка Мар’яна Вершиніна наголосила, що є готове звернення до міського голови організувати круглий стіл з громадськими активістами, владою, представниками церкви та власниками земельної ділянки. Вона просила представників громадської ради тимчасово накласти мораторій на будівництво на Валах.

«Ця територія є надзвичайно цінною для археологічних розкопок та культурної спадщини міста. Раніше під час проводження каналізації до «будинку садівника» знайшли історичне каміння. Тоді археолог розповів, що це елементи фортеці, яка мала протяжність близько 100 метрів, якраз до колишнього приміщення кафе «Казка». За його словами, під ним є порожнеча, яка може не витримати восьмиповерхову церкву», - додала франківка Тетяна Гоголь.

Секретар громадської ради запропонував під час будівництва церкви провести розкопки та дізнатися історичну цінність місця будівництва.

Відтак представники громадської ради вирішили провести наступне засідання наступної середи.