У Калуші дівчина попросила у хлопчика телефон і не повернула


До поліції звернулася матір підлітка. Жінка повідомила про те, що на території однієї зі шкіл Калуша у її 13-річного сина невідома дівчина шляхом обману та зловживання довірою взяла мобільний телефон «Samsung Galaxy A7» вартістю близько 8 тисяч гривень і не повернула.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особу зловмисниці. Нею виявилася 19-річна місцева мешканка, яка уже потрапляла в поле зору правоохоронців, вчиняючи правопорушення, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як встановлено, до неповнолітнього під час перерви підійшла на вигляд йому знайома дівчина і попросила позичити телефон, щоб передзвонити. Хлопець дав їй мобільний, а вона відійшла і не повернулася.

У скоєному зловмисниця зізналася правоохоронцям та розповіла, що телефон передала своєму знайомому, який продав його за 2200 гривень, а виручені кошти дівчина витратила на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.