У Канаді пронісся руйнівний торнадо: вражаючі фото та відео наслідків негоди


У столиці Канади Оттаві та місті Гатіно пронісся потужний торнадо. Через негоду четверо людей отримали серйозні травми, понад 150 тисяч будинків залишилися без електроенергії або пошкоджені.

Про це повідомляє CBC.

 

Метеорологи зазначають, охоплення шторму не є великим. Швидкість руху торнадо була від 179 до 218 км на годину – він прямував зі столиці країни Оттави до міста Гатіно.

І навіть якщо ви подивитеся на Оттаву, охоплення цього конкретного торнадо було насправді доволі маленьким. Але для постраждалих людей — його наслідки звісно руйнівні, – заявляють метеорологи.

Негода суттєво пошкодила будинки. У місті Гатіно торнадо заблокував людей у їхніх помешканнях, вибивша лінії електропередач.

"Я дивлюся, де знаходився будинок мого сусіда, і здається, ніби там ніколи не було будинку", – повідомила виданню місцева мешканка.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав усіх, хто псотраждав через негоду, дотримувати інструкції безпеки та перевірити, чи є поблизу люди, які потребують нагальної допомоги.

До слова, нещодавно вогняний смерч здійнявся у Канаді, вир із землі і полум'я заввишки понад 60 метрів піднявся над землею. Через сильний повітряний потік у воронку навіть затягнуло пожежний рукав.