У Коломийській школі лісівників провели тиждень охорони довкілля


Нещодавно у Сопівській загальноосвітній школі, на базі якої діє школа лісівників, пройшов тиждень охорони довкілля. Участь у ньому взяли старшокласники та лісівники ДП «Коломийське лісове господарство».

Директор школи, Любов Гринчук розповідає, що у школі активно прижилася школа лісництва. «Співпраця між лісівниками та нашими учнями, які сподіваємось будуть продовжувачами цієї професії, принесе користь не тільки школярам, а й всім жителям нашого села. Ми покликані виховувати любов, повагу, бережливе ставлення до матінки-природи», – зауважила Любов Гринчук.

Впродовж тижня у школі відбувалися різноманітні конкурси та вікторини, а завершили тиждень охорони довкілля екологи та лісівники спільною прес-конференцією.

Керівник гуртка юних лісівників Сопівської ЗОШ Любов П’ятковська розповіла про роботу гуртка, участь школярів в обласних конкурсах. До прикладу, силами гуртківців створена шкілка, де діти висівають та доглядають за різноманітними саджанцями.

Школярі із задоволенням слухали виступ начальника відділу лісового господарства ДП «Коломийський лісгосп» Ігоря Скочеляса, який розповідав про флору та фауну Коломийщини, а також акцентував увагу на рідкісних та зникаючих видах. «Приємно, що учні та вчителі цікавляться лісівництвом, що запропонували створити шкільне лісництво на базі школи, яке сьогодні є чи не найкращим в області. Фактично, ми беремо участь в їхній роботі: надаємо методичні матеріали, допомагаємо з посадковим матеріалом», – повідомив Ігор Скочеляс.

Дітей надзвичайно зацікавила гурткова робота. Вони самостійно виготовили Червону книгу регіону, підготували повідомлення про навколишнє середовище краю. А ще оформили дерево побажань, де написали пропозиції, як вберегти природу від забруднення, пише прес-служба Коломийського лісгоспу.