У Нацполіції запрацювала кримінальна розвідка


За словами глави відомства, підрозділ є дуже ефективним.

У Національній поліції почала працювати кримінальна розвідка, повідомляє ТСН.

Про це "112 Україна" повідомив очільник Нацполіції Сергій Князєв.

"Вона вже існує, але необхідно перейти від старих форм та методів до нового інструментарію", - сказав він.

За його словами, кримінальна розвідка є ефективною і з'явилася за досить короткі терміни.

"Кримінальна поліція – це інша історія. Тут ми вдосконалимо підхід. Ми йдемо від інституту тотальної агентури і вербування. Зараз необхідно придушити кримінал, а для цього потрібні нові інструменти впливу. Нема потреби вербувати 10 тис. агентів, ми підемо іншим шляхом, хоч і не без вербування", - сказав Князєв.

За словами посадовця, наразі оголошено набір до тактичної поліції (посилені групи швидкого реагування патрульної поліції), яка замінить дільничних.

"Тактики будуть займатися в тому числі громадською безпекою, а дільничні повернуться до своїх функціональних обов'язків", - повідомив він.

Нагадаємо, у Нацполіції України планують створити підрозділи тактичної поліції по всій Україні. "Тактична поліція в Європі - це підрозділ, який забезпечує порядок під час масових заходів, акцій протесту. Це поліцейські, які спілкуються з людьми, а не спецназ, який стоїть з гумовими палицями, відгородившись щитами. Ми створюємо абсолютно нову структуру, яка буде ефективно здійснювати охорону громадського порядку і працювати над деескалацією конфліктів під час заходів. Поки у нас є тактичний підрозділ тільки в Києві", - сказав Князєв. 

Одночасно із набором до тактичної поліції, проводяться набори також і в дорожню, і в патрульну поліцію.