У Тлумацькому районі обговорили розміри виплат соціальної допомоги ветеранам


Днями директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Леся Бурдяк ознайомилася з роботою системи соціального захисту населення у Тлумацькому районі.
Зокрема, вона відвідала територіальний центр, управління соціального захисту населення, стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких перестарілих громадян та районний центр соціальної реабілітації в Обертині.

Окрім того, разом із головою Тлумацької райдержадміністрації Володимиром Габураком Леся Бурдяк провела зустріч із громадськими організаціями краю та представниками регіональних засобів масової інформації.

У рамках зустрічі йшлося про розміри виплати соціальної  допомоги учасникам бойових дій, колишнім політв`язням та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

За словами директора департаменту соціальної політики ОДА, виплата одноразової допомоги інвалідам війни та особам, яким на момент ув`язнення не виповнилося 14 років , в`язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання з нагоди Дня перемоги у 2015 році становитиме: для інвалідів І-ї групи – 2835 гривень, ІІ-ї  – 2475 гривень, а для ІІІ-ї – 2200 гривень.

Учасники бойових дій та діти, які народилися у вищезгаданих місцях примусового утримання отримають по 875 гривень соціальної допомоги; особи, які мають заслуги перед Батьківщиною – 2835 гривень; члени сімей загиблих та дружини померлих інвалідів війни, жертви нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання , трудового каліцтва та з інших причин, які не одружувалися вдруге, - 440 гривень; особи, які проти власної волі були вивезені на примусові роботи, діти партизанів, інші учасники боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 160 гривень.

Також під час спілкування, Леся Бурдяк поінформувала громадськість Тлумаччини про деякі зміни у чинному законодавстві,  удосконалення порядку надання житлових субсидій та проблемні питання соціального супроводу сімей учасників АТО.