У Тисменицькому центрі зайнятості пояснювали, як вберегтись від шахраїв у пошуках роботи


Івано-Франківський Карітас продовжує серію інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених запобіганню торгівлі людьми для учнів та студентів коледжів та училищ, а також безробітних, які перебувають на обліку у центрах зайнятості в районних центрах.

Черговий інформаційно-просвітницький захід відбувся у Тисменицькому районному центрі зайнятості. Ті, хто перебуває тут на обліку, отримали від працівників Карітасу кваліфіковані роз’яснення щодо того, як саме вберегтися від шахраїв при працевлаштуванні в Україні і за кордоном та правильно оформляти усі необхідні документи, контактні адреси і номери телефонів гарячих ліній на які можна звернутися у разі виникнення небезпеки.

«Такі ознайомчі семінари для нас є дуже потрібними та корисними, - каже пані Марія. – Адже ми у пошуку роботи і маємо знати як вберегтися від шахрайств та небезпек при працевлаштуванні. Завдяки Карітасу, отримали хороші знання щодо цього».

«Ми співпрацюємо з Івано-Франківським Карітасом з 2008 року. Його працівники, не одноразово, проводили у нас інформаційно-просвітницькі заходи, семінари на важливі теми – нелегальна трудова міграція, запобігання торгівлі людьми, експлуатація дитячої праці, тощо, - ділиться начальник відділу активної підтримки безробітних Тисменицького районного центру зайнятості Світлана Карпюк. – Завдяки друкованим матеріалам, брошурам, які отримали від Карітасу, ми також самостійно можемо роз’яснювати нашим відвідувачам як правильно поводитися при працевлаштуванні, щоб вберегтися від небезпек. Обов’язково співпрацюватимемо з Карітасом надалі, адже людям цікаво і необхідно знати усі нюанси оформлення документів, контакти у разі виникнення небезпеки при працевлаштуванні в Україні та за кордоном».