Україна почала закуповувати одноразові бойові дрони


Українська державна компанія "Спецтехноекспорт" уклала контракт на закупівлю для Збройних сил України партії безпілотних боєприпасів Warmate.

Про це стало відомо на виставці оборонної промисловості MSPO-2017, що проходить у місті Кельце (Польща). Подробиці контракту не розкривають, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на defence24.pl.

Ударні безпілотники неодноразово демонстрували на стендах на різних офіційних заходах на Україні. Заявляли про плани їхнього виробництва для Збройних сил України на Чернігівському заводі радіоприладів.

Warmate є зразком популярних останнім часом ударних БПЛА типу "камікадзе" одноразової дії. Мініатюрний дрон вагою 4 кг має електродвигун і складне крило. Оснащується бойовою частиною кумулятивної або осколкової дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За стандартами НАТО: показали українську модернізацію танка Т-72 для армії Польщі

Дальність польоту апарату - до 10 км, час баражування - до 30 хвилин, швидкість - до 150 км/ч. Висота польоту може варіюватися від 30 до 3000 м. Наведення - командне оператором з пульта управління. Запуск проводять пневматично з контейнерної ПУ.

Волонтери із Черкас та Києва створили унікальний безпілотник "Маргарита", адаптований до потреб українських військових. Винахід коштує понад 170 тис. грн. Він фіксує позиції ворога спритно та безшумно. За словами розробників, його не можуть зафіксувати навіть прогресивні системи стеження.