«Укрпошта» тепер займатиметься і постачанням газу


Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг видала ліцензію на право здійснення господарської діяльності з поставки природного газу ПАТ «Укрпошта».

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії в четвер, повідомляють «Українські новини».

Раніше повідомлялося, що Укрпошта має намір зайнятися поставками природного газу на свої об'єкти.

ПАТ планує найближчим часом закупити газ в об'ємі, необхідному для проходження опалювального сезону всією мережею, і закачати його в сховище оператора газотранспортної системи компанії «Укртрансгаз».

«Звідти будемо брати щомісяця в міру необхідності й передавати до наших точок споживання (котельні, автобази, відділення). Це повинно не тільки забезпечити гарантовану наявність газу, але й хорошу економію за сезон», – прокоментував наміри компанії заступник генерального директора Укрпошти Олександр Наход на своїй сторінці в «Facebook».

Для того, щоб постачати газ із ПСГ, компанії необхідна ліцензія НКРЕКУ. Ліцензійні умови НКРЕКУ передбачають публікацію проектів договорів, правил поставок та інших документів.

У зв'язку з цим «Укрпошта» створила на своєму сайті відповідний розділ, в якому доступні документи про правила поставок природного газу, тарифи і т. д.

«Вголос»