В архітектурі перероблять містобудівну документацію по забудові на Макогона


На початку тижня мешканці вулиць Макогона і Крайківського зчинили скандал через те, що в Департаменті архітектури був оприлюднений старий проект забудови промзони.

Тож листом від комунального виробничого підприємства «Архітектурно-планувальне бюро ІФ», як розробника містобудівної документації, повідомлено Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини, що проект детального плану території «(Уточнення положень діючого генплану м. Івано-Франківська) для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в м. Івано-Франківську» , який було ними подано і оприлюднено, не відповідає завданню на проектування у зв’язку із допущенням механічної помилки в підрахунку техніко-економічних показників.

Відтак вказаний проект містобудівної документації не буде вноситися на розгляд чергової сесії Івано-Франківської міської ради (30.08.2017р.) та громадські слухання щодо врахування громадських інтересів щодо даного проекту  припиняються.

Після виправлення допущеної помилки комунальне виробниче підприємство «Архітектурно-планувальне бюро ІФ» надасть новий проект містобудівної документації «Уточнення положень діючого генплану м. Івано-Франківська для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в м. Івано-Франківську», що буде відповідати завданню на проектування. Вказаний проект містобудівної документації буде оприлюднено у встановленому законом порядку з метою врахування громадських інтересів.