В Болехові буде власне відділення поліції, проте не скоро


Сьогодні, 4 березня відбулося засідання комісії з питань законності, на якому серед інших розглянули депутатський запит Романюка, щодо утворення Болехівського відділення поліції та подальшого його перетворення в окремий відділ поліції.

На минулій сесії облради депутат Романюк подав запит про створення в місті Болехів відділення поліції. Адже це єдине місто, де немає навіть відділення поліції, хоча раніше був черговий, до якого могли звернутися мешканці.

Депутат навів приклад, що в січні була серйозна бійка, а люди не мали до кого звернутися, адже Долина далеко. Тому народний обранець наполягає, що потрібно вернути місту відділення поліції.

У свою чергу представник ГУНП в області прозвітував перед депутатами, що вони розглянули запит. За словами правоохоронця територіальні органи поліції утворює Кабмін. В межах визначеної Нацполіцією граничної чисельності правоохоронних органів, в області передбачено 6 відділів та 10 відділень поліції.

Тому, на думку правоохоронця, обговорювати питання про утворення Болехівського відділення поліції є передчасним. Про утворення нового відділення можна буде говорити після переатестації у другому півріччі цього року.  Окрім того, запевнив поліцейський, зараз створено групу швидкого реагування для Болехова у складі 4-х чоловік.

Комісія прийняла рішення, що в серпні знову підніме це питання і звернеться до міністерства з проханням, про утворення Болехівського відділення поліції.