В Муніципальній варті заспокоїли активістів, що не виганятимуть циган з сміттєзвалища


У вівторок під час оперативної наради підняли питання щодо сміттєзвалища у Рибному. Зокрема муніципальна варта пообіцяла стежити, хто вивозить туди сміття.

У зв’язку із сміттєвим колапсом на Львівщині, склалася ситуація при якій можливе масове завезення сміття без відповідних документів на полігон захоронення твердих відходів у селі Рибне. Тож аби не допустити цього, працівники «Варти» перевіряють документи у водіїв вантажівок та стежать звідки вони приїжджають.

"Тимчасом це викликало помилкові здогадки у деяких франківчан. Скажімо користувач «Фейсбуку» Nataliya Serbyn написала на своїй сторінці пост із такими словами:
"Руслан Марцінків проявив ще одну дурість, доручив виганяти ромів з сміттєзвалища. А чому починає з циганів, а не з будівництва сортувальної лінії. Надіюся Богдан Кухарук Ти їх чіпати не будеш, ще ніхто не зміг вигнати циганів
", - пояснюють вартові.

В Муніципальній варті запевняють, що їх працівники ніяк не зачіпали людей, які вибирають на сміттєзвалищі вторсировину та здають її на переробку. Адже нічого незаконного у цьому немає, а ще це частково зменшує навантаження на полігон та приносить користь довкіллю.

"Ми нагадуємо блогерам та журналістам, що відкриті для співпраці. І якщо у вас виникають запитання стосовно роботи нашої служби, ми завжди готові на них відповісти", - закликали у Варті.