В обласній федерації футболу вже й самі не впевнені, що у Франківську буде стадіон від УЄФА?


Принаймні такий висновок можна зробити з офіційного коментаря голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тараса Клима.

А саме, щодо будівництва в Івано-Франківську стадіону із штучним покриттям за Програмою «Хет-Трик» УЄФА, який отримав кореспондент Бліц-Інфо.

"Наступного тижня відбудеться важлива наради за участю керівників обласної та міської влади з питань реалізації Програми «Хет-Трик» в м. Івано-Франківську. Як керівник обласної федерації футболу та член Виконавчого комітету ФФУ, маю надію на те, що після цього засідання буде підписана тристороння угода між ФФУ, ІФФФ та органами місцевої влади, вирішені фінансові проблеми, встановлені конкретні терміни та виконавці. 

Слід зазначити, що УЄФА та ФФУ надають перевагу тим регіонам, котрі забезпечать найвищу ступінь готовності об’єкту до початку основних робіт, а саме: облаштування підоснови футбольного поля, інженерних мереж та благоустрою території, використовуючи місцеві ресурси.

Особисто я переконаний в тому, що Івано-Франківськ не відмовиться від можливості залучення інвестицій УЄФА та при підтримці обласної і міської влади, в обласному центрі вже цього року буде споруджено новий сучасний стадіон для занять футболом вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл", - зазначає Клим в офіційному коментарі.

Нагадаємо, у жовтні минулого року, під час свого офіційного візиту до Івано-Франківська Президент України Петро Порошенко урочисто заклав капсулу під будівництво нового стадіону. Тоді обіцяли, що новий майданчик для футболу з'явиться вже до травня 2016 за програмою УЄФА "Хет-Трік" для тренувань дитячо-юнацьких шкіл. 

Втім, минуло понад чотири місяці, а на місці де мав споруджуватися стадіон навіть не розпочали підготовчих робіт.