В «Теплокомуненерго» працюють над зменшенням використання природного газу


«Драконівські» тарифи на опалення стимулюють до пошуку альтернатив. В «Теплокомуненерго» розповіли про план розвитку підприємства на наступний рік. Основний акцент – на модернізації міських котелень.

А в перспективі – максимальну відмову від природного газу. Адже вартість «блакитного» палива зросла удвічі, пише ТРК ВЕЖА.

Непідйомні тарифи для населення спричиняють накопичення заборгованості «Теплокомуненерго» перед національним постачальником. Відтак торік ця сума зросла майже на 20-ть мільйонів, бідкаються теплоенергетики. А рівень розрахунків за теплоенергію суттєво знизився. Централізованим теплопостачанням послуговується 70% іванофранківців.

Наразі комунальникам вдалося модернізувати 6 котелень. Тепер вони працюють на біопаливі. Фінансування надали міжнародні кредитори ЄБРР та шведська агенція SIDA. Ще три проекти модернізації нині в розробці. В «Теплокомуненерго» зазначили, загальна кількість виробленої теплової енергії за рахунок біопалива вже становить 2%. Економічний ефект модернізації сягає 30-ти тисяч євро за рік. З такими темпами централізоване опалення стане вигідним для населення, прогнозують в мерії.

Комунальники також підрахували економічний ефект від енергоефективності в житлових будинках. Показовим став будинок на Івасюка. Споживання теплопостання тут суттєво скоротилося. Змешилася і оплата на відповідні послуги на 50 копійок за М2.