В Ужгороді затримали прикарпатця, що обкрадав пасажирів у маршрутках


Патрульні по гарячих слідах затримали крадія, який викрав гаманець у одному з маршрутних таксі Ужгорода

Сьогодні, 16 вересня  патрульні Ужгорода отримали виклик про те, що від пенсіонерки викрали гаманець з грішми. Вони одразу згадали ситуацію з подібними викликами про крадіжки у автобусах, пише прес-служба поліції у мережі.

Заявниця пояснила, що сівши у автобус маршрутного таксі №8 о 13:00, біля міськрайонного суду, її почали заговорювати двоє чоловіків, після чого, вже на наступній зупинці вийшли з маршрутки. Єдине, що добре запам’ятала постраждала- верхній одяг крадія сірого кольору. Жінка зателефонувала на 102 та надала інформацію про крадіжку з описом імовірних злочинців, яких передали в орієнтування. Командир роти одразу скерував роботу патрульних на виявлення підозрюваних.

Кожен екіпаж, патрулюючи місто чи реагуючи на виклики, загострював увагу на пасажирах маршрутних таксі. Вже за кілька годин, о 16:00 на вулиці Українській командирський екіпаж побачив у одній з маршруток підозрілого чоловіка, який підпадав під орієнтування. Поліцейські миттю зупинили автобус і, швидко спрацювавши та попросивши пасажирів не покидати автівки, виявили та вивели з авта розшукуваного чоловіка, якого доставили у міськвідділ поліції. Виявилося, що це раніше судимий мешканець Івано-Франківської області, який на запитання про мету перебування на Закарпатті повідомив, що приїхав відпочивати.
Патрульні одразу помітили, що чоловік обманює, оскільки його поведінка не відповідала обстановці, а до усього він повідомив, що відпочиває і перебуває в області без жодних документів. Окрім цього стало відомо, що чоловік 4 рази притягувався до відповідальності за кримінальні злочини і відбував покарання у місцях позбавлення волі. Також полісменам здалася дивною розповідь про той факт, що гостюючи чоловік ніде не проживає, а лише їздить у маршрутних таксі.
Підозри у скоєному патрульні підтвердили, коли на запитання про крадіжки чоловік почав відмовчуватись. Спілкуючись з молодиком патрульні зв’язалися з постраждалою жінкою, яка по прибуттю прямо вказала на чоловіка, підтвердивши, що саме він був поряд з нею в автобусі. Зараз чоловіком займаються слідчі, а патрульні поліцейські працюють над виявленням співучасника, з яким затриманий, імовірно, здійснив не одну крадіжку і не лише у області. Жінка висловила патрульним подяку, відверто зізнавшись, що не сподівалася на затримання крадія.