Весняна школа театру для молодих акторів стартує в Івано-Франківську


Сьогодні, 21 квітня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція стосовно відкриття весняної школи театру для молодих акторів.

За словами головного режисера Драмтеатру Ростислава Держипільського, конкурс був дуже серйозний претендували по 4 людини на одне місце. Загалом відібрали 15 студентів театральних вишів. Окрім учасників з Франківська є учасники з Луганська, Коломиї, Молдови, Львова, Дніпра та ін. міст.

«У нас є дуже насичена програма на ці три дні для учасників школи. Окрім того ми спробуємо познайомити учасників з тетром зсередини», - каже Держипільський.

В той же час голова Національної спілки театральних діячів Богдан Струтинський зауважив, що сьогоднішній проект є вже четвертий. Зокрема в лютому проводили таку ж школу менеджменту.

«Це має бути така комунікативна площадка між театрами різних міст. Ви маєте щось змінювати, робити театр цікавішим», - переконаний Струтинський.

Як розповів молодий режисер Станіслав Жирков, театр без мрії не можливий і для нього важливо, що сьогодні вдалося втілити одну з мрій у життя.

«Для мене важливо, що для учасників графік розписаний з 8 ранку до 11 вечора. Вони будуть ходити на екскурсії, різноманітні заходи і пізнавати наше місто. Це допоможе навести культурні зв’язки між різними регіонами нашої держави. Окрім того відомі режисери допоможуть учасникам школи знайти себе», - каже Жирков.