Відкриття арт-проекту «АСАМБЛЯЖ КОЛАЖ ІФ»


1 квітня 2015 року в галереї «АРТ на МУР» відбудеться відкриття арт-проекту «АСАМБЛЯЖ КОЛАЖ ІФ» Мирослава Яремака.

В арт-проекті «АСАМБЛЯЖ КОЛАЖ ІФ» Мирослав Яремак досліджує історію творення робіт цього жанру в Івано-Франківську. Дипломант міжнародної бієнале «Імпреза» (1989,1991,1993) в розділі «асамбляж», художник віднайшов роботи місцевих художників, які свого часу також експериментували з формою та образами, але більшість з представлених на виставці демонструватимуться вперше. Праці датовані з 1966 по 2000 рік будуть цікавим екскурсом в історію образотворення містечкової культури в ХХ ст.

Кола́ж (від фр. coller — склеювати) — технічний прийом в образотворчому мистецтві, який ґрунтується на введені у твір різних за фактурою та кольором предметів: шматків газет, афіш, шпалер тощо.

Асамбляж(від фр. assemblage) - тривимірні зображення зроблені з різних матеріалів, переважно щоденного вжитку,— техніка візуального мистецтва, споріднена колажу, але використовує об'ємні деталі або цілі предмети, скомпоновані на площині картини. Допускає доповнення фарбами, а також металом, деревом, тканиною та іншими фактурами. Іноді застосовується до інших творів, від фотомонтажів до просторових композицій.