Відкриття виставки пірографії Богдани Янко "Техноїзм"


2 серпня о 16.00 - в Бастіоні відкриття виставки пірографії Богдани Янко "Техноїзм"

Богдана Янко
Народилась 13 травня 1993 року в с-щі Делятин (Надвірнянський р-н, Івано-Франківська обл.), де провела своє дитинство й здобула повну середню освіту. З ранніх літ почала захоплюватись малюванням, але тільки в 2009 році, завдяки
Надвірнянській художній школі, по-справжньому знайшла себе.
Обираючи вищий навчальний заклад, Богдана поступила в Інститут Мистецтв ПНУ імені Василя Стефаника, і в 2015 році здобула диплом за спеціальністю «Дизайн». Під час навчання брала активну участь в культурно-освітніх заходах.
В листопаді 2015 року мала змогу представити свої роботи під час виставки в Делятинському Краєзнавчому музеї на честь відзначення 120-річчя від дня народження Осипа Васьківа.
В грудні місяці 2015 року в стінах «Бастіону» експонувалась перша персональна виставка «Поклик душі».
Влітку 2016 року представила свої твори на фестивалі вуличних
мистецтв "Арт-Візія". Того ж року брала участь в благодійному аукціоні в м. Коломия.
Працює в таких художніх техніках як графіка, живопис, розпис по склі. Останні 4 роки практикує випалювання по дереві.
З 2 по 15 серпня 2017 року в стінах «Бастіону» буде експонуватись друга персональна виставка Богдани Янко «Техноїзм».
Ці твори відображають технологічний прогрес який відбувся, є і буде відбуватись; взаємозв’язок людини з природою і технікою; стрімкий розвиток суспільства, який призводить як до позитивних, так і негативних наслідків.
«Людина відіграє першочергову участь в цьому процесі розвитку
технологій і урбаністики, так як без людської праці, інтелекту не може відбуватись прогрес, – каже Богдана. – Я не засуджую і не схвалюю те, що на даному етапі люди багато часу приділяють технологіям і осучасненню, але головне, щоб все відбувалось в міру, щоб великий прогрес не привів до стрімкої деградації»