Віртуальне «переселення» українців


Українці масово емігрують. Мова не про виїзд за межі країни. А про віртуальне «переселення». Відколи в Україні заблокували «ВКонтакте» і «Однокласники», користувачі соцмереж почали шукати їм заміну на інших ресурсах.

Зокрема, хвиля «вступників» покотилася на «Фейсбук». Адже це одна з найбільш «розкручених» нині соціальних мереж. Іванофранківці кажуть, заміну знайти, звісно, можна. Втім, відновити спілкування на відстані вдасться не кожному.

Відтак, затяті «вконтактники» почали шукати способи обійти заборону. Втім, слідом за цими спробами покотилася й хвиля шахрайства, кажуть “Інтернет-фахівці”.

Фахівці наголошують, в Україні є чимало аналогів заборонених соцмереж. До прикладу, Інтернет-ресурс “Українці”. Як і більшість у його роді – нерозрекламований і маловідомий. Хоча існує з 2009 року. Тут – звичні для користувачів розділи. Щоправда, замість «Друзів» – рубрика із патріотичним підтекстом «Українці». А при реєстрації на сайті, окрім основної інформації, розробники пропонують відповісти на питання, чому він вважає себе українцем.

Як і «Ц.укр», більшість українських віртуальних платформ копіюють популярні соцмережі. З розрахунком на те, що користувач, побачивши знайомий інтерфейс, неодмінно зареєструється на сайті. І більше не шукатиме “депортованих”.