Водій-втікач, що збив відомого перукаря чекатиме суду під вартою


Сьогодні, 4 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області розпочався розгляд апеляції про зміну запобіжного заходу для винуватця смертельного ДТП.

Нагадаємо, 25 травня, близько 00.40 годині у мікрорайоні “Пасічна” невідоме авто вчинило наїзд на велосипедиста Анатолія Гуменюка та втекло з місця події. Чоловік втратив багато крові, тож була потреба в донорах. Здати кров для потерпілого прийшло більше 50 людей. Втім, 33-річний чоловік після кількох годин в реанімації помер. Автівку за кілька годин знайшли покинутої у дворах, а наступного дня і сам водій з'явився у поліцію з повинною. Ним виявився 20-річний студент франківського університету, що родом з Рожнятівщини Артур Герасимів.

Івано-Франківський міський суд на час слідства обрав водію запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави. Натомість, адвокат Герасиміва подав апеляцію на рішення суду. На думку захисту, водію мали б обрати домашній арешт, або принаймні можливіть застави. Адже злочин був ненавмисним.  

На засідання з'явились підозрюваний Артур Герасимів, прокурор Дмитро Данищук, адвокат підозрюваного Сергій Любчик. Справу розглядає колегія суддів - Кукурдз, Повзло, Васильєв, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

Минулого разу розгляд апеляції відклали через відсутність матеріалів справи. Водночас сьогодні адвокат підозрюваного клопотав про долучення до матеріалів справи довідку про доходи батька та довідку платника податків - матері підозрюваного. Суд на місці задовольнив клопотання адвоката.

Як зачитав головуючий суддя, адвокат підозрюваного просить змінити міру запобіжного заходу і визначити суму застави у розмірі 34 грн.

"Крім того що суд не визначив суму застави, він поставив цей злочин на рівні з ДТП у яких загинуло двоє і більше людей. Вважаю, що суд несправедливо визначив міру запобіжного заходу",- каже адвокат.

Водночас підозрюваний повністю визнав свою вину.

"Я розумію, що сталася прикра ситуація. Моїми словами нікого не повернеш, але хочу вибачитись перед родичами. Я втікав через паніку",- пояснив Артур Герасимів.

У свою чергу прокурор поцікавився скільки часу пройшло від вчинення ДТП до явки з повинною і чому Герасимів вирішив прийти.

Підозрюваний сказав, що сам зрозумів, що немає сенсу ховатися. Втім прокурор зауважив, що на його думку це батьки змусили підозрюваного здатися.

"Прокуратура вважає, що апеляційну скаргу варто відхилити. Суд першої інстанції врахував всі обставини справи, що після вчинення ДТП підозрюваний переховувався півтори доби і з'явився у поліцію під тиском обставин. Окрім того підозрюваний може впливати на свідків. Тому прокуратура просить залишити в силі діючий запобіжний захід",- сказав прокурор.

Суддя поцікавився у прокурора, чому він переконаний, що підозрюваний буде впливати на свідків. Прокурор сказав, що підозрюваному відома адреса свідків.

У свою чергу сестра потерпілого сказала, що підтримує позицію обвинувачення.

Головуючий суддя поцікавився у захисника про що свідчать подані документи про доходи. Любчик пояснив, що підозрюваний перебуває на утриманні батьків, тож 34 тисячі гривень буде достатньою сумою застави. Окрім того його підзахисний сам з'явився у поліцію, не притягувався до відповідальності, має позитивні характеристики і хоче співпрацювати зі слідством.

"Хочу ще раз вибачитись перед сестрою. Я не хотів, щоб так сталося. Я дуже перелякався і не знав, що робити",- пояснив на завершення підозрюваний.

Водночас сестра Анатолія Гуменяка сказала, що можливо її брат був би живий, якби підозрюваний відвіз його в лікарню. Проте нехай суд вирішує, який запобіжний захід має бути.

Після повернення з нарадчої кімнати суд вирішив апеляційну скаргу залишити без задоволення.

До теми: Водій-втікач, що збив насмерть відомого перукаря, хоче вийти під заставу

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!