ВРУ підтримала урядовий проект закону про скасування окремих норм «закону Савченко»


Парламентарі підтримали урядовий проект закону про скасування окремих норм «закону Савченко».

«За» проголосували 234 народних обранці, пише Вголос.

Законопроектом пропонується внести до частини п'ятої статті 72 Кримінального кодексу зміни, згідно з якими:

Попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі, крім випадків, передбачених абзацом другим частини п'ятої цієї статті.

Зарахування судом строку попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості проводиться з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі за сукупністю злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі за вчинення злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.