Вища рада юстиції звільнить двох прикарпатських суддів


Під час засідання 4 лютого 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме: у зв’язку із закінченням строку, на який призначено,у зв’язку з поданням заяв про відставку та про звільнення за власним бажанням.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення у зв’язку із закінченням строку, на який призначено, інформує сайт ВРЮ.

Мигалюка Юрія Васильовича – з посади судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Крім того, Вища рада юстиції вирішила:

- залишити без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання суддею Ленінського районного суду міста Луганська Золотарьовим Олексієм Юрійовичем заяви про обрання на посаду судді безстроково;

- зупинити розгляд повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання суддею окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим Москаленком Сергієм Анатолійовичем заяви про обрання на посаду судді безстроково і звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявою щодо перевірки в його діях дисциплінарного правопорушення та порушення присяги.

Рада ухвалила відкласти розгляд питання про звільнення Ісаєвської Олени Володимирівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку із закінченням строку, на який її призначено, та про звільнення у зв’язку з поданням заяви про відставку Васильченко Наталії Володимирівни з посади судді Вищого адміністративного суду України.

ВРЮ ухвалила рішення внести подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку десяти суддів.Зокрема, 

Гутича Петра Федоровича – з посади судді Богородчанського районного суду Івано-Франківської області.