Виставки, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вечірки, презентації, виставки, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 16  до 22 жовтня.

У понеділок, о 18:00 в "Книгарні Є" відбудеться презентація роману Остапа Дроздова «№ 2».

Часова амплітуда роману Остапа Дроздова «№ 2» – від початку ХХ століття до дня завтрашнього. Географічна амплітуда – від рідного Львова й голодоморного Приазов’я до діаспорного Неаполя і далекої Австралії. Та попри хронологічний і локаційний розмах, стежки усіх головних героїв (бо не головних у романі немає) приводять до Країни. Найголовнішим, центральним персонажем роману є Країна як така. Не У, а просто Країна, яка то мотивує, то дратує, то зачаровує, то обурює, то ощасливлює, то виштовхує. І що би не переживали персонажі роману в приватному житті, усе одно вони гостро відчувають крижаний подих Країни, від якої нікуди не дітися і яку ти мусиш полюбити навіть усупереч...

Світлина від Книгарня

У вівторок, 17 жовтня, о 17:00 в академічному обласном театрі ляльок ім. М. Підгірянки Новий театр зіграє виставу "Ігри на задньому дворі".

П'єса Енди Мазії написана на основі реальних подій, які трапилися в Ізраїлі. Вистава обов'язкова до перегляду молоді, яка вступає в доросле життя і зустрічає на шляху складні випробування!

Світлина від НОВИЙ ТЕАТР.

У середу, 18 жовтня о 18:00 Івано-Франківський театр зіграє виставу "Нація".

Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії — своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

Цього ж дня о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться лекція Анастасії Леухіни: Освіта дитини власними руками: “бери і роби”.

Під час дискусії про домашню освіту Анастасія поділиться своїм досвідом організаціі домашнього навчання для свого сина, який після 3х років шкільного життя перейшов на хоумскулінг і поки не хоче повертатися у школи. Вона поділиться перевагами та недоліками домашньої освіти та відповість на Ваші питання, якщо Ви замислюєтеся над тим, що робити, якщо Вас не задовольняє шкільний досвід Ваших дітей. Вона також розповість про те, як вибудовувати співпрацю та створювати умови для співтворчості в освіті на прикладі платформи Освітній експеримент.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 19 жовтня о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться презентація графічного роману "Герой поневолі".

Вперше в Україні видана українська класична література у вигляді графічного твору. Зазвичай у франкомовному світі називають цей вид мистецтва “мальованими стрічками”, скорочено – BD (Банд Десіне). Він набув настільки широкої популярності, що його вважають одним з “дев’яти найважливіших мистецтв”. В Україні він ще маловідомий і його часто асоціюють з поняттям “комікс” або жартівливою дитячою літературою. Насправді “Банд Десіне” цікавий не тільки для дітей, але також і для дорослих, особливо, така різновидність як графічний роман. Автори графічного роману “Герой поневолі” пропонують подолати стереотипи та ближче познайомити вас з надзвичайно цікавим літературним явищем французької і бельгійської культури. Вони поділяться з вами досвідом і враженнями створення і розповсюдження українського графічного роману в Україні та за її межами. Автори книги Міхай Тимошенко і Кирило Горішний були, між іншим, запрошені у Кембриджський університет та в Брюссель на Свято “Банд Десіне”.

Світлина від Urban Space 100.

Цього ж дня, о 21:00 в Urban Space 100 пройде кінопоказ "100 фільмів за 100 хвилин"

Вікове обмеження: 16+. Як тільки ти відкрив цю вкладинку, хтось лайкнув твоє фото. А на кухні сирники. А на вулиці веселка. А треба запостити веселку. А Бійонсі постриглася. А кіт у відео розкладає пасьянс. А дешеві квитки на квітень. А зробити біометричний. А собачки в притулку. А рюкзаки на сейлі. А в айфоні Інстаграм. А в салоні манікюр. А яка корисна стаття. А Том Йорк в молодості. А скоро 30. А записатись в качалку. А підписати петицію. А скачати Телеграм. А яка корисна лекція. А треба і собі читати лекції. А хто я з героїв “Гри Престолів”? А який я сорт винограду? А в мами скоро День народження. А хтось лайкнув веселку. А час лягати спати... Якщо все це з тобою відбувається, нова програма «100 фільмів за 100 хвилин 2017» — твоє кіно!

Світлина від Urban Space 100.

У п'ятницю. 20 жовтня в "Книгарні Є" пройде вечір жіночої поезії.

За участю Власти Власенко, Мар’яни Сурмачевської, Йордани Дранчук, Галини Гулієвої, Юлії Безрукової, Іви Завальної, Русани Гордієнко та Марії Цимбал. Жіноча душа має безліч граней і нагадує море: то вона спокійна і лагідна, заколисує тебе на своїх хвилях, то бурхлива і нестримна стихія, яка може поглинути і розбити вщент. Ви маєте змогу прийти і доторкнутись до цього моря, відчути ніжність, ліричність і силу талановитих франківських поеток. Вони відкриють перед вами свою душу і почуття, заворожать словами і музикою, адже в програмі вечора не тільки жіноча лірика, а й виконання авторських і відомих публіці пісень! Кожна з учасниць доторкнеться до вашого серця і не залишить байдужим. Вони такі різні, мають свої захоплення й історії, але їх об’єднує любов до поезії і бажання бути почутими.

Світлина від Книгарня

Цього ж дня, о 19:00 в Pasage Gartenberg відбудеться концерт BRUTTO.

Сергій Міхалок і гурт BRUTTO представлять нову концертну програму на підтримку свого третього альбому «РОКІ». Поєднання яскравих пронизливих пісень, нестримної енергії і харизми лідера гурту Міхалка згуртували навколо себе мислячу молоду фан-базу #BRUTTONOSTRA. Фани зможуть не лише вперше почути пісні з нового альбому «POKI» наживо, але й увірватися в слем під перевірену міць з музичного арсеналу BRUTTO. Найвідданішi прихильники отримають номерні фірмові карти, з якими вони зможуть безкоштовно відвідувати будь-які концерти колективу на все життя.

news-image: До Івано-Франківська завітає гурт

Також у п'ятницю о 19:00 в Івано-Франківській обласній філармонії з концертною програмою «Любов Жива» виступить Павло Табаков.

За останній рік Павло Табаков, якого більшість знає як «невиправного романтика», багато експериментує у новому стилі - в танцювальній музиці. І робить це вдало: треки «Любов Жива. Radio Remix» та «Я для тебе» одразу завоювали український радіопростір і досі перебувають у гарячій ротації на десятках радіо. А на початок осені співак готує прем’єру танцювального кліпу «Я для тебе». - Любов присутня усюди. На цих концертах я буду говорити про любов різними мовами і у різних стилях! – каже Павло Табаков. – Кожен свій виступ я закінчую такими словами: «Акумулюйте у собі Любов і щедро діліться нею зі світом! Так світ неодмінно стане кращим!». Я дуже хочу, щоб після двох годин музики люди виходили із залу хоча б трішки щасливішими!

Світлина від Lafest Production.

У суботу, 21 жовтня о 11:00 в вовчинецьких горах пройдуть крос кантрійні змагання.

Класичні крос кантрійні змагання по новій фізично важкій і технічно складній трасі. Особливістю цих змагань є те, що організаторів немає :) Тому розмітка траси буде мінімальна, а час проходження кіл учасники будуть записувати в протокол самостійно при проходженні кожного кола :) Це дасть можливість також уникнути небезпечного місця на трасі, де траса з швидкого спуску пересікає дорогу. В даному випадку гонщик змушений буде зупинитися в кінці спуску, записати в протокол свій час і аж тоді перетнути дорогу на невеликій швидкості. Місце реєстрації. Подія не має організаторів, кожен учасник події і є частинкою події, тому кожен учасник сам повинен нести відповідальність за свої дії, подбати про свою безпеку (наявність шолому обов'язкова), а також не робити те, що може нанести шкоду здоров'ю.