Вже 4 дні мер Конотопа пішки несе президенту прохання розпустити міськраду


5 серпня міський голова Конотопа вирушив пішою ходою до Києва за дорученням конотопської громади зі зверненням до Президента України про розпуск міської ради та проведення позачергових місцевих виборів.

Про свою подорож Артем Семеніхін міський голова Конотопа розповідає у мережі Фейсбук.

"Маю намір особисто зустрітися з Гарантом і передати йому вимогу конотопської громади. Шість місяців намагався достукатися до депутатів і провести сесію для прийняття життєво необхідних для міста рішень, але група депутатів з фракцій: «Самопоміч», «Рідне місто», «Народна партія», «Воля народу», «Солідарність»(БПП) відмовилися виконувати свої депутатські повноваження, вони не з`являлися на сесії, або ж відмовлялися голосувати за важливі бюджетні питання. І що ми маємо тепер: місто в повній економічній кризі, медикам і працівникам дошкільних закладів немає чим виплачувати заробітну плату, дороги не ремонтуються, трамвай зупиняє свій рух, неможливо відремонтувати онкологічне, реанімаційне та дитяче відділення ЦРЛ, неможливо надати матеріальну допомогу тяжкохворим ( з березня місяця померло вже 10 людей так і не отримавши кошти на лікування) та малозабезпеченим, діти атовців не отримали безкоштовних путівок на оздоровлення, люди з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями залишилися без коштів та без зручного транспорту для пересування містом, бюджет втратив мільйони грантових коштів від Євросоюзу, місто не отримало сотні нових робочих місць. Цей список далеко не повний, і можна було б зробити для міста набагато більше. Були ідеї, були плани, але… група депутатів, вимагаючи високих посад та грошей, виступили проти людей і проти здорового глузду.

Тому громада Конотопа пішла на відчайдушний крок: доручила мені пішки подолати шлях від Конотопа до Києва і донести до перших керівників держави їхню думку, їхні проблеми. Я вирушив у цю подорож зі сподіванням на порозуміння і чітким наміром донести «голос Конотопа» до столиці і врешті зупинити безлад, інтриги та беззаконня в Конотопі. Перевибори не за горами, особисто я з чистою совістю та з почуттям виконаного обов`язку перед громадою піду на перевибори, і нехай народ бачить, хто стоїть за інтереси громади, а хто за власну кишеню.
Слава Україні!"