Як івано-франківський театр відкривав театральний сезон


З романтичної оперети «Шаріка, або кохання січового стрільця» в івано-франківському драмтеатрі стартував новий театральний сезон.

Комічний сюжет вистави побудований на основі історичних подій Першої Світової війни. Романтична історія про кохання поручника кінноти УСС Степана Балинського до мадярської дівчини Шаріки не залишила нікого байдужим. 

На початку вистави глядачів та акторів з початком театрального сезону привітав голова облради Олександр Сич.  Очільник Прикарпаття побажав акторам творчих здобутків і всеукраїнського визнання, а глядачам цікавих вистав та гарного настрою.

Опісля розпочалась вистава. Важко передати словами неймовірну атмосферу, яка панувала в залі. Глядачі сміялися  до сліз, підспівували знайомі повстанські пісні та аплодували неймовірній грі акторів.

Під час зміни сцен опускався екран і для глядачів демонстрували світлини та відео з січовими стрільцями, які супроводжувалися відомими повстанськими піснями: "Ой у лузі червона калина", "За Україну за її волю". Всі присутні в залі з задоволенням наспівували знайомі слова. Незвичним було і завершення оперети. Всі актори вийшли на сцену і під супровід оркестру разом з глядачами ще раз виконали "За Україну за її волю".

Фото Natalia Pyasta.

Окрім гучних аплодисментів та вигуків із залу "Браво", "Молодці", "Дякуємо", на акторів чекав неочікуваний сюрприз. Виконавиці ролі Шаріки Олесі Пасічняк вручили відзнаку "Заслужена артистка України". 

Театральний сезон тільки стартував і на глядачів чекають ще безліч чудових вистав.

REPERTUAR_zhovten 2016

До теми: Шокувати реальністю: Як "Новий театр" у Франківську відкрив театральний сезон