Ювілей відсвяткувала Городенківська центральна районна лікарня


Городенківська центральна районна лікарня урочисто відзначала своє 40-річчя. Святкове богослужіння з цієї нагоди відслужили місцеві священики у каплиці, яка розташована на території закладу.

Ветерани медичної ниви, працівники лікарні, представники влади, громадськість району спільно молились за тих, хто більше 40 років тому здійснював будівництво величного комплексу центральної районної лікарні, за тих, хто долучився до розвитку, охорони здоров’я у районі. Серед ініціаторів, натхненників, безпосереднім будівничим був Роман Васильович Блонський, Заслужений лікар України, який очолював заклад 28 років.

З вітаннями перед учасниками урочистостей виступили головний лікар ЦРЛ Олександра Косовець, перший заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА, колишній головний лікар ЦРЛ Микола Олінійчук, голова районної ради Богдан Кобилянський, заступник голови райдержадміністрації Степан Михайлюк, виступили ветерани медицини, яких адміністрація ЦРЛ вшанувала цінними подарунками, квітами. Присутні на святі насолоджувались прекрасними піснями у виконанні аматорів сцени.

Сьогодні медичний заклад у Городенці поправу належить до кращих в області. Наявна матеріально-технічна і діагностична база сприяють якісному лікуванню і встановленню точних діагнозів.   

Отож, з упевненістю медики розпочали відлік нового, більш сучасного розвитку охорони здоров’я. І віриться, що скоро пацієнтам цього закладу не прийдеться їхати за сотні кілометрів, щоб встановити діагноз, а це можна буде зробити на сучасній техніці у лікарні.