З цього року Івано-Франківський медуніверситет почне готувати реабілітологів


В рамках запуску нової спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Івано-Франківський національний медичний університет налагоджує співпрацю з цією мережею медичних центрів.

Днями в Івано-Франківську відкрився реабілітаційний центр Інституту вертебрології та реабілітації, який є вже п’ятим таким закладом в Україні. 

Івано-франківський центр обладнаний афінськими тренажерами, які перевірені роками і працюють у Києві та Львові. В Інституті вертебрології та реабілітації дотримуються принципу комплексного лікування. Спочатку фахівці центру різними безопераційними методиками знімають загострення в пацієнтів. Після зняття загострення людину скеровують до реабілітаційного центру. Реабілітологи перебувають у постійному контакті з лікарем, який веде конкретного пацієнта.

«Сьогодні в нашому університеті відкривається нова спеціальність «фізична терапія, ерготерапія», — розповідає перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Дуже важливо, щоб наші студенти, майбутні реабілітологи мали змогу бувати і навчатися в івано-франківському центрі реабілітації, або ж у Києві, бачити нові методики і рухатися вперед. Сподіваємося, в майбутньому фахівці центру долучатимуться до викладання в університеті, що дозволить зробити навчальний процес ще ефективнішим».