З обласного бюджету Івано-Франківщини виділять кошти на стентування


Сьогодні, 22 березня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, податків та фінансів.

Зокрема, голова комісії Микола Палійчук запропонував з вільного залишку коштів передбачити кошти на стентування та розхідні матеріали для проведення коронарне стентування, інформує кореспондент Бліц-Інфо

За його словами, у червні очікують поставку стентів через міністерські програми.

«Я ходив в лікарню і бачив скільки життів вони рятують. Якщо потреба буде дальше, я готовий глосувати», - зазначив Палійчук.

Тож він рекомендував департаменту фінансів вишукати кошти з вільного залишку коштів обласного бюджету 199 тисяч гривень.

Водночас депутат Олександр Левицький зауважив, що стенти потрібно закупляти негайно, а в міській раді потрібно проводити закупівлі через Прозоро від 50 тисяч.

«Останнім часом є дуже багато кримінальних справ пов’язаних із зловживанням на закупівлі медобладнання. Ми напевне замовимо та проведемо незалежний аудит. Це та бездна в якій тоне більше 50% обласного бюджету. В тій бездні є предметне і маніпулювання і зловживання, в цьому потрібно розбиратися. Це до того, що у нас стільки обласних і районних програм, що просто жахіття», - наголосив голова обласної ради Олександр Сич.

Як раніше повідомляло Бліц-Інфо, на Прикарпатті медики б’ють на сполох, адже на початку березня у місті закінчилися стенти, які є вкрай важливими для пацієнтів з інфарктом міокарда. Без них ургентна допомога пацієнтам просто стає неможливою.