З обласного бюджету на прикарпатський госпіталь спрямовано понад 10 млн грн


На утримання обласного госпіталю ветеранів війни з місцевих бюджетів області спрямовано 435 тисяч гривень.

Такий стан виконання рішення Консультативної ради з питань місцевого самоврядування від 02.03.2017 року щодо надання районними та міськими радами міст обласного значення фінансової допомоги для проведення ремонтних робіт в Івано-Франківському обласному госпіталі ветеранів війни, пише прес-служба облради.

Як розповів начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради Назар Косаревич, кошти вже передали як субвенцію обласному бюджету шість районів та міст обласного значення.

"На сьогодні враховано в обласному бюджеті субвенції з міських бюджетів Івано-Франківська – 200 тисяч гривень і Болехова – 50 тисяч гривень. Також передбачені кошти в Богородчанському районному бюджеті в сумі 40 тисяч гривень, Калуському – 30 тисяч гривень, Надвірнянському – 100 тисяч гривень, Рогатинському – 15 тисяч гривень", - розповів Назар Косаревич. 

За його словами, ще по п’яти адміністративних одиницях ці питання плануються розглянути за підсумками виконання місцевих бюджетів.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич наголосив, що на черговій сесії на утримання медичного закладу планується спрямувати ще 500 тисяч гривень з обласного бюджету.

"Ми назвали цей об’єкт пріоритетним і тримаємо його в полі зору. В госпіталі лікуються представники всіх адміністративних одиниць нашої області, тому, фінансова підтримка є абсолютно благородною справою", - відзначив Сич.

"Ми всі розуміємо проблеми місцевих бюджетів із браком коштів на виплату заробітної плати, але це той момент, коли не треба шукати причини, а вирішувати питання. Адже не стоїть питання кількості коштів, а, насамперед, причетності кожного районного і міського бюджету до функціонування єдиного обласного госпіталю ветеранів війни", - додав перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Посадовець також поінформував, що на утримання госпіталю з обласного бюджету у 2017 році вже спрямовано більше 10 мільйонів гривень.