За допомогою електронних петицій франківці хочуть вирішити проблеми з маршрутками


Відколи в Івано-Франківську з'явився сайт електронних петицій, мешканці міста почали активно реєструвати звернення, які їх найбільше хвилюють.

Однією з найважливіших проблем і Івано-Франківську є громадський транспорт. В соцмережах щодня з'являються нові фото і відео пригод франківських маршруток. Можливо саме тому на сайті зареєстрували аж 4 петиції до міської влади з пропозиціями, як покращити роботу громадського транспорту. 

Найбільшу кількість підписів, на сьогодні зібрала петиція "Про зниження ціни на проїзд у громадському транспорті з 4 до 3 грн." Загалом за неповних чотири дні звернення підписали 204 іванофранківці.

Також мешканці міста вимагають від нової влади "Впровадити систему єдиного електронного квитка та встановити квиткомати у всіх видах громадського транспорту". Люди переконані, що це допоможе краще контролювати кошти, які пасажири сплачують за проїзд, спростить розрахунки і зменшить витрати паперу.

Важливою для франківців є проблема транспортного сполучення з деякими приміськими селами. Зокрема на сайті є петиція про "Покращення транспортного сполучення та перевезення пасажирів для приміських сіл Крихівці та Драгомирчани". Ця проблема дуже актуальна для мешканців цих сіл, які щодня змушені з великими труднощами добиратися на роботу в Івано-Франківськ і з роботи додому. Адже, як написано у петиції рух громадського транспорту в цьому напрямку після 20 години дуже ускладнений, адже автобуси переповнені.

І останньою на сьогодні зареєстрованою петицією є вимога про "Безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів необмежено, у будь який час". Автор петиції вважає її дуже важливою, адже старших людей треба поважати.