Заборонити не можна дозволяти: У Франківську обговорили продаж алкоголю вночі


Сьогодні, 23 серпня відбулися громадські обговорення щодо заборони продажу алкогольних напоїв в місті з 22.00 до 8.00 ранку.

Як відомо, 9 серпня виконком виніс на розгляд сесії міської ради проект рішення "Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання у місті Івано-Франківську". Заборона не стосується тільки ресторанів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Втім, перед розглядом проекту на сесії, його винесли на громадські слухання. За словами начальниці відділу координації закупівель та цінового моніторингу Тетяни Штогрин, таке рішення відповідає законодавству.

Водночас представник організації роботодавців Сергій Чирва, заявив, що підприємці проти, адже вони понесуть збитки.

У свою чергу підприємець пригрозив привести на сесію кілька сотень працівників, яких доведеться звільнити, якщо магазини не торгуватимуть алкоголем вночі.

"Якщо заборонити нам торгувати алкоголем вночі, то я змушений буду закрити магазин. А це втрачені податки для міста, звільнені працівники. Для чого це робити. Фальсифікований алкоголь все одно будуть продавати таксисти, бабки. Ми торгуємо закритим алкоголем у пляшках, який люди п'ють вночі, а в ресторанах люди п'ють і п'яні йдуть по вулиці",- сказав підприємець.

Тоді заступник міського голови Богдан Білик пояснив, що підприємці мають подати економічне обгрунтування своєї позиції.

"Порахуйте, скільки ви податків платите, скільки заробляєте на продажу алкоголю вночі і вдень та які будуть втрати. Подайте цифри, які я зможу представити депутатам і сказати, що для бюджету це невигідно, бо ми втратимо скількись там мільйонів. А ви тільки емоційно розказуєте, що вас хочуть образити. Підготуйте аргументи",- закликав Білик.