Захищаючись від нападу мешканець Івано-Франківщини зарізав сусідку


Колегія суддів Коломийського міськрайонного суду засудила чоловіка, що під час сварки зарізав свою знайому.

Інцидент трапився ще на початку березня 2014 року, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений прийшов до своєї  сусідки, де разом з нею та їх спільними знайомими розпивали спиртні напої. Там, на побутовому ґрунті виникла сварка, в ході якої чоловік почав ображав сусідку, а відтак покинув її квартиру.

Коли він вийшов з її квартири, потерпіла у сльозах розбудила знайомих, які спали у сусідній кімнаті.

«Чоловік будучи агресивно налаштованим, запропонував потерпілій показати де проживає обвинувачений, піти до нього і з'ясувати чому останній її ображав», - йдеться в документі.

В квартирі обвинуваченого знову трапився конфлікт, під час якого чоловік наніс сусідці кухонним ножем один удар в область грудної клітки, чим спричинив їй проникаюче ножове поранення грудної клітки з пошкодженням легень, що спричинило масивну зовнішню та внутрішню кровотечу і відноситься до тяжкого тілесного ушкодження. В зв'язку з цим потерпілу було доставлено до Городенківської центральної районної лікарні, де жінка того ж вечора померла.            

У судовому засіданні, обвинувачений в судовому засіданні відмовився давати показання та просив його виправдати. 

Вислухавши сторону обвинувачення, свідків та експертів, дослідивши надані стороною обвинувачення та захисту докази, суд кваліфікував статтю за яким судили чоловіка як умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони.

Зокрема, йшлося про те, що він захищався від чоловіка, який прийшов з потерпілою. Тож «не маючи іншої можливості уникнути подальшого насильства він використав кухонний ніж, яким намагався захищатись від протиправних дій, однак в цей час підступила потерпіла і обвинувачений наніс їй один удар кухонним ножем з метою самозахисту», - зазначається у вироку суду.

У підсумку суд визнав чоловіка винним та визнати винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст.118 КК України і призначити йому покарання у виді позбавлення волі терміном – два роки. Однак враховуючи те, що строк попереднього ув'язнення відбутий обвинуваченим перевищує фактично призначене йому основне покарання чоловіка звільнили.

Окрім того, з прикарпатця стягнуть 4 тисячі 800 гривень матеріальної та 60 тисяч гривень моральної шкоди.