Закарпатець скористався необачністю франківця і поцупив його мобільник


36-річний місцевий мешканець Івано-Франківська звернувся до поліції із заявою про крадіжку. Чоловік розповів про те, що перебуваючи в одному із місцевих кафе, виявив відсутність мобільного телефону марки "Майкрософт Люція".

Під час проведення слідчих (розшукових) дій працівники кримінальної поліції встановили особу, причетну до скоєного. Ним виявився 27-річний житель Тячівського району Закарпатської області, який спокусився на чужий мобільник.

Користуючись необачністю потерпілого (той відволікся на товаришів у закладі), зловмисник без перешкод викрав пристрій, а пізніше продав його. Як встановили правоохоронці, зловмисник неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті цей злочин карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство. Сектор комунікації ГУ Національної поліції України в Івано-Франківській області.