Заступник голови НАБУ у Франківську: Нам дуже потрібен антикорупційний суд


Сьогодні, 25 квітня в Івано-Франківськ завітав заступник голови НАБУ Анатолій Новак, щоб поспілкуватись з франківськими студентами.

Для початку Анатолій Новак розповів про себе, про свою роботу та службу в АТО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"В 2014 році ми їхали на завдання в зоні бойових дій і нас почали обстрілювати. Признаюся першим було відчуття, що порушують закон і треба викликати поліцію. Але потім приходить усвідомлення, що поліції немає і потрібно самому себе захистити", - згадує Новак.

Після знайомства, студенти змогли задати заступнику голови бюро запитання які їх найбільше цікавили.

Зокрема студентів хвилювало питання чи були випадки коли НАБУ спрацьовувало непрофесійно?

"Прийшло дуже багато змін. Звичайно, до війни були певні невдачі. Пам'ятаю, як колись доганяли хабарника. він їхав на крутій машині, яка розганяється до 200 кілометрів, а ми на звичайній, яку ледь до 150 розігнали. Проте ми його все ж спіймали. Зараз забезпечення краще і відповідно можемо професійно працювати", - пояснив заступник голови НАБУ. 

Також Анатолій Новак відповів на ряд запитань стосовно нових органів, які планують створити для покращення боротьби з корупцією. Зокрема наголосив на важливості обрання аудиторів для НАБУ, адже це показує серйозність намірів і силу робити зміни. Також правоохоронець наголосив на необхідності створення спеціалізованого антикорупційного суду.

"Він нам обовязково потрібен. І сподіваюсь що до кінця року його створять, адже ми розслідуємо справи і про корупцію в судах, а потім передаємо справи у ті ж суди. Це не правильно. Має бути спеціальний суд в який оберуть відповідальних людей, щоб боротись з корупцією",- переконаний Новак.

Варто зауважити, що заступник голови антикорупційного бюро неохоче відповідав на питання пов'язані з політикою. Зауважив єдине, що раніше найсерйозніші корупційні схеми у верхівці влади проводились досить впевнено, проте з початком роботи НАБУ все почало змінюватись.

"Проте важливо щоб усі долучалися до цієї боротьби. Ми маємо починати боротьбу з корупцією з себе. Мене нічого не відрізняє від звичайних людей. Я теж багато з чим не погоджуюсь в політиці чи звичайному житті, тому я почав боротися з корупцією, щоб щось змінити і закликаю кожного щось робити", - підвів підсумок зустрічі Анатолій Новак.