Житловий комплекс чи окремий будинок. Де краще купити квартиру?


Коли виникає необхідність у придбанні нового помешкання, одразу випливає безліч запитань пов’язаних з тим, чи виправдає воно всі потреби його власника.

Українські забудовники пропонують покупцеві як окремі будинки, так і житлові комплекси, які зводяться в декілька черг з поетапною здачею в експлуатацію. Здавалось, що різниця між ними хіба у часових рамках будівництва.

Аналітичний центр Благо дослідив, чи це так.

Дослідження показують, що для покупця зараз вагому роль при виборі квартири відіграє не ціна, а наявність усієї інфраструктури для комфортного життя і окремі новобудови явно програють у цьому перед житловими комплексами.

Обираючи територію під багатоквартирний будинок, забудовник прагне до мінімалізації витрат і часто питання транспорту та інфраструктури залишаються “за кадром”. Тому якщо ваш вибір все таки випав на окрему новобудову, то варто перед покупкою детально ознайомитись з плануванням та самому дослідити локацію.

Окрему увагу потрібно приділити наявності паркінгу. У деяких проектах такого формату він може бути не передбаченим, а якщо у вас є машина, то доведеться паркуватись або на тротуарі, або ж у сусідніх дворах.

Варто заздалегідь підготуватись до того, що з всієї інфраструктури на прилеглій території буде лиш невеликий дитячий майданчик.

Що ж стосується житлових комплексів, де передбачено будівництво декількох  кварталів багатоквартирних будинків, то забудовникник зобов’язується подбати про всі необхідні умови для майбутніх мешканців.

Сучасні житлові комплекси пропонують наявність дитячих та спортивних майданчиків, підземного або наземного паркінгу, впорядковану територію для прогулянок та відпочинку, в тому числі і парки. Також деякі забудовники передбачають зведення дитячих садків, що служить додатковим стимулом для покупців при виборі нового помешкання.

До прикладу, купити квартиру в Івано-Франківську з всією наявною інфраструктурою можна у містечку “Соборне” та житловому комплексі “Паркова Алея”, які знаходяться поряд із головними транспортними магістралями міста.

Отже, зваживши всі “за” і “проти”, обрати житло, яке б відповідало вашим запитам буде набагато легше.